Avocado goed bewaren; de 3 meest gemaakte fouten

Avocado goed bewaren; de 3 meest gemaakte fouten

Als je een avocado koopt dan wil je die misschien niet dezelfde dag nog opeten. Dat betekent dat je hem goed moet bewaren. Maar dat kan best lastig zijn met avocado’s. Als je hem koopt, is hij misschien nog keihard, maar voor je het weet is de avocado te zacht of zelfs rot en kun je hem niet meer eten. De grote vraag voor veel mensen is hoe je zo’n avocado dan precies goed bewaart. Of eigenlijk, welke fouten ervoor zorgen dat hij sneller bederft dan je wilt. Dit zijn de 3 meest gemaakte fouten.

1. Te lang wachten

De allergrootste fout bij het kopen van avocado's en vooral het bewaren ervan, is dat mensen te lang wachten met hem opeten. Als je in de winkel een rijpe avocado koopt, kun je die drie tot zes dagen bewaren. Als je dus het type bent dat één keer in de week alle boodschappen in huis haalt, weet dan dat je aan het eind van de week geen avocado’s meer kunt eten. Ze zijn dan te zacht en overrijp en dat doet de smaak geen goed.

 

2. Bewaren bij de verkeerde temperatuur

De temperatuur waarop je avocado’s bewaart, luistert nogal nauw. Veel mensen leggen automatisch alle groente en fruit die ze kopen in de koelkast. Dat kun je met een avocado op zich wel doen, hij kan er wel tegen, maar het zorgt er wel voor dat het rijpingsproces vertraagt. Prima als je de avocado voorlopig nog niet gaat eten, maar wees erop bedacht dat je nog even moet wachten met je avocado als je hem in de koelkast legt. De avocado wordt wel snel hard in de koelkast, dus een erg grote aanrader is het niet.

 

3. Bewaren in de buurt van ander fruit

Wanneer je een avocado dan niet in de koelkast, maar op de fruitschaal bewaart, zul je merken dat het tegenovergestelde gebeurt. Dat komt niet door de fruitschaal of de temperatuur, maar door de andere dingen die op de fruitschaal liggen. In de buurt van een appel, peer of banaan rijpt een avocado sneller dan normaal. Daar kun je ook slim gebruik van maken, door ze samen in een plastic zak te stoppen.

Zorg er dus voor dat je avocado’s koopt die goed rijp zijn, zodat je ze nog een paar dagen kan bewaren. Maar wacht niet te lang en kijk uit wat je er bij in de buurt legt. En vooral: geniet van je lekkere avocado als de tijd eenmaal rijp is voor consumptie. Meer weten over avocado’s of avocadoproducten zoals avocado olie? Neem gerust contact met ons op! Wij helpen je graag verder.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »