De 3 lekkerste Zuid-Amerikaanse recepten

De 3 lekkerste Zuid-Amerikaanse recepten

Veel landen in Zuid-Amerika staan bekend om de ongerepte natuur, het mooie weer en de bijzondere cultuur. Het continent is een gewilde vakantiebestemming en menig Europeaan is wel eens in landen als Brazilië en Argentinië geweest. Ook onze Koningin komt er vandaan. Voor veel mensen is het niet haalbaar om daar naartoe te gaan, omdat zo'n reis flink wat geld kost. Toch is het mogelijk om een stukje Zuid-Amerika naar Nederland te brengen. Hoe? Door het eten. Er zijn veel lekkere Zuid-Amerikaanse recepten te vinden. Wij delen drie recepten met je die je in een handomdraai op tafel hebt staan.

1. Maaltijdsalade met quinoa, kip, avocado en chilipepers

Een goed recept voor een maaltijdsalade is altijd goed. Natuurlijk zijn er al veel op de markt, maar dit recept is zowel vullend, gezond als smaakvol.
De basis van de salade is rucola. Stop zoveel als je zelf wilt in een saladeschaal en bak de kip, 100 gram per persoon, in een koekenpan. Breng het op smaak met cajunkruiden en breng ondertussen de quinoa aan de kook. De quinoa is met tien minuten gaargekookt. Je kunt er voor kiezen de quinoa op smaak te brengen met citroensap en wat basilicum.

 

Snijd de kip, wanneer gaar, in kleine stukjes en leg het op de rucola. Ook de quinoa kun je toevoegen aan de salade. Ondertussen snijd je enkele chilipepers. De pitjes van de chilipepers zijn het scherpst, dus wanneer je een salade met milde pepersmaak wilt, gebruik je alleen het rode vruchtvlees. Ben je op zoek naar een scherpere smaak? Voeg dan de pitjes uit de chilipepers toe.

 

Om de salade af te maken snijd je nog een avocado in stukjes en bak je een aantal pijnboompitjes. Dit voeg je toe aan de salade en het is klaar om op te dienen.

Bron: <a href=

 

2. Enchiladas met gehakt

Enchiladas zijn heerlijk gevouwen tortilla’s met een vulling die je naar wens kunt kiezen. In dit recept wordt de enchilada gevuld met gehakt, maar dit kun je tevens met kip vullen. Ook een vegetarische enchilada is mogelijk.
Voor het maken van 8 enchiladas haal je 500 gram gehakt in huis. Ook heb je koriander, knoflook, uien, cayenne poeder, een paprika, mais en tomatensaus nodig.



Doe de tomatensaus in de pan en voeg tevens de koriander en cayenne poeder toe. Zet op laag vuur en laat het indikken. Snijd ondertussen een ui en knoflook in kleine stukjes en laat het fruiten in een andere pan. Voeg vervolgens het gehakt toe en laat het rullen. Voeg zoveel cayennepoeder, peper en zout aan het gehakt toe als je zelf lekker vindt. Vervolgens snijd je de paprika in kleine stukjes en deze voeg je, samen met de mais, toe aan het gehakt.



Breng met je vingers een klein laagje water over de tortilla’s en doe ze 10 seconden in de magnetron. Vervolgens doe je het gehaktmengsel in de tortilla met daar bovenop een schep van de tomatensaus. Vouw de tortilla dicht en je hebt een enchilada gevuld met gehakt.

Bron: <a href=

 

3. Brigadeiros

Een goed recept voor een lekker toetje mag in dit artikel niet ontbreken. De Zuid-Amerikaanse ‘brigadeiros’, bonbons, zijn gemakkelijk te maken en erg lekker. Je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig: 100% pure chocolade, gecondenseerde melk, boter en een topping als hagelslag of kokos.

 

Je doet een blikje gecondenseerde melk in de pan, samen met boter en de chocolade. Laat het tien minuten zachtjes koken terwijl het langzaam indikt. Blijf roeren. Laat het daarna afkoelen. Vervolgens maak je van het mengsel kleine balletjes en rolt ze door de gekozen topping. Klaar zijn de zelfgemaakte brigadeiros. Bewaar ze in de koelkast of serveer ze op een feestelijk schaaltje.

Bron: <a href=

 

Ben je op zoek naar originele producten die jouw Zuid-Amerikaanse gerechten nóg lekkerder maken? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden