De meerwaarde van duurzame koffie; Fair Trade koffie

De meerwaarde van duurzame koffie; Fair Trade koffie

Duurzame koffie. Fair Trade koffie. Café Vélez koffie is zo’n koffie: eerlijk en single origin, sociaal verantwoord en een hoge kwaliteit. In dit artikel vertellen wij je graag meer over deze 3 kenmerken. Ook wel de meerwaarde van duurzame koffie.

Eerlijke en single origin koffie

Café Vélez koffie is eerlijke en single origin koffie afkomstig uit Ecuador. Eerlijk, hoewel niet officieel Fair Trade gecertificeerd, omdat Vélez koffie meer dan Fair Trade is. Nicolás José Vélez (eigenaar, projectleider en trainer) koopt het product namelijk van associaties en van koffieboeren die hij kent en die hij heeft geholpen om op een duurzame manier koffie te gaan telen. Single origin, omdat Vélez koffie geen blend is. De koffie komt uit een bepaald gebied in Ecuador. Ter voorbeeld: Lojano is een koffie van de provincie Loja in het zuiden van Ecuador. Vélez Orgánico is een biologische variant van de Lojano. Daarnaast bestaat er zelfs een koffie afkomstig van een van de Galápagos eilanden.

 

Sociaal verantwoorde koffie

Zoals gezegd, is Nicolás Vélez naast eigenaar, ook projectleider en trainer. Middels vele projecten, trainingen en cursussen probeert hij meer kennis over het telen van koffie over te dragen op de koffieboeren en vertelt hij hen hoe zij de kwaliteit van hun koffie kunnen verhogen. In zijn koffieschool geeft hij samen met zijn vrouw Isabel Pallares onder meer barista trainingen en trainingen waarin wordt geleerd hoe de koffie te cuppen. Een hogere kwaliteit koffie, zorgt voor een hogere prijs voor de koffie. En een hogere prijs voor de koffie, betekent een beter bestaan voor de koffieboer en zijn familie. Daar is onder andere de meerwaarde van duurzame koffie te vinden. Er wordt namelijk een goede en eerlijke prijs voor betaald. Een meer dan Fair Trade prijs. Dat is waar Nicolás Vélez garant voor staat middels de vele projecten die hij heeft geleid om koffieboeren uit verschillende regio’s in Ecuador te helpen aan een beter bestaan.

 

Hoge kwaliteit koffie

Café Vélez koffie heeft een eigen fabriek (branderij) naast de chocoladefabriek van Hoja Verde in de regio Cayambe, waar hoge eisen worden gesteld aan het selecteren en het roosteren van de bonen. En dat merk je! Er vinden zelfs regelmatig professionele proeverijen plaats om de kwaliteit te waarborgen. De koffie van dit merk is van het soort Arabica uit verschillende gebieden in Ecuador en groeit op een hoogte variërend van 1200 tot 1900 meter boven de zeespiegel. Ieder gebied heeft zijn eigen specifieke smaakkenmerken. Vélez koffie is een heel bekend merk in Ecuador met een goede reputatie.

Bent u middels het lezen van dit artikel geïnteresseerd geraakt en heeft u een vraag over deze duurzame koffie? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier. Wij helpen u graag verder!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »