De 7 voordelen van avocado olie

De 7 voordelen van avocado olie

Waarom is avocado olie gezond? Lees hier de 7 voordelen van het gebuiken van avocado olie.

Waarom is avocado olie gezond?

 1. Avocado olie heeft een gunstig effect op het cholesterolgehalte in je bloed. Dit komt door het hoge gehalte oliezuur, een enkelvoudige onverzadigde omega-9-vetzuur. Omega-9 verlaagt de triglyceriden en LDL-cholesterol en verhoogt het HDL-cholesterol (het 'goede' cholesterol). 
 2. Avocado olie beschermt tegen vrije radicalen. Avocado olie bevat een hoog percentage Vitamine E. Vitamine E beschermt tegen vrije radicalen en gaat verouderingsprocessen tegen. Het ondersteunt tevens de stofwisseling en vele functies van ons lichaam waar onder bijvoorbeeld ons immuunsysteem, zenuwstelsel, hart en bloedvaten, huid, haar, botten, spieren en ogen. En vitamine E is essentieel voor onze vruchtbaarheid.
 3. Avocado olie zorgt voor een gezonde bloeddruk. Dit komt door de Kalium. Naast Kalium bevat avocado olie ook de mineralen: IJzer, Calcium en Magnesium. 
 4. Avocado olie verbetert de opname van carotenoïden uit je voeding. Carotenoïden zijn belangrijke voedingsstoffen voor ons lichaam en zitten vaak in vruchten en groente die arm zijn aan vetten. Avocado olie toevoegen aan je salade en gerechten zorgt ervoor dat Alfa-Caroteen (wortel, zoete aardappel, broccoli, spinazie, sla), Bèta-Caroteen (spinazie, koolsoorten, wortels, mango's, mandarijnen) en Luteïne (avocado's!, bosbessen, boerenkool, bleekselderij, spinazie, rabarber, gedroogde pruimen) maar liefst 5 tot 15 keer beter opgenomen worden door je lichaam.
  Zie: The Journal of Nutrition maart 2005.
 5. Avocado olie helpt bij onstoken slijmvliezen, in het bijzonder in de maag, de dunne en dikke darm.
 6. Avocado olie bevat vele gezonde vetten. Gezonde vetten zijn belangrijk voor een optimale werking van de hersenen en voor de preventie van degeneratieve hersen-aandoeningen zoals bijvoorbeeld de ziekte van Alzheimer, zie: Dr. Mercola over de gezondheid van avocado's.
 7. MIRA avocado olie uit Ecuador bevat tevens een hoge hoeveelheid Chlorofyl én Bèta-Sitosterol.
  Chlorofyl (40 – 60 ppm) geeft de avocado olie haar smaragdgroene kleur en doet het volgende:
  – Het is een bron van ijzer voor de organen in het lichaam
  – Het maakt het lichaam meer alkalisch
  – Het neutraliseert gegeten gifstoffen
  – Het verbetert de waarden van het bloed bij bloedarmoede
  – Het reinigt en deodoriseert darmweefsels
  – Het helpt de lever te zuiveren
  – Het helpt wonden sneller genezen
  – Het elimineert lichaamsgeuren
  Beta-Sitosterol verlaagt het cholesterol en helpt om symptomen bij milde tot matige goedaardige prostaathypertrofie te verlichten. Tevens heeft het een mogelijke rol om chronische onstekingen onder controle te houden.

Voor meer informatie zie ook de website van: MIRA Naturals in Ecuador.

 

Gebruik ongeraffineerde, eerste koude pers avocado olie!

Het beste is om ongeraffineerde, eerste koud geperste avocado olie te gebruiken. Dan behoudt je de waardevolle voedingsstoffen. Een zo'n olie is MIRA avocado olie uit Ecuador. MIRA avocado olie is 100% natuurlijk en zonder kunstmatige toevoegingen. De olie komt uit het vruchtvlees. Er zijn ongeveer 12 avocado's nodig voor een flesje van 250 ml olie! Er wordt ook veel geraffineerde avocado olie tegen een zeer lage prijs aangeboden. De olie is dan of middels verhitting of middels het toevoegen van chemische stoffen uit het vruchtvlees verkregen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »