De voordelen van Fair Trade chocolade

De voordelen van Fair Trade chocolade

Hoja Verde. Groen blad. Zo heet het bedrijf in Ecuador dat de familie Letort in 1997 oprichtte voor het telen van hoge kwaliteit rozen voor de export. Hoja Verde Gourmet is hier in 2008 aan toegevoegd. Een bedrijf dat chocolade en koffie levert. Bijzondere chocolade. Hoja Verde chocolade is namelijk biologisch en eerlijk. Fair Trade dus. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van Fair Trade chocolade?

Puur natuur

In Ecuador groeit een uniek cacaoras, die vrijwel nergens anders op de wereld voorkomt: Arriba Nacional. Omschreven als een van de beste cacao ter wereld met een hoge kwaliteit en heel veel fijne aroma’s (Fino de Aroma). En dat is nu precies waar deze Ecuador chocolade van gemaakt is. De chocolade wordt vervaardigd in eigen fabriek. Leuk misschien om te weten is dat de evenaar recht door deze fabriek loopt. Dat houdt in dat het ene gedeelte van de fabriek op het noordelijk halfrond en het andere gedeelte op het zuidelijk halfrond gelegen is. Hoja Verde chocolade bevat geen kunstmatige toevoegingen, is gemaakt zonder chemisch proces en heeft geen genetisch gemodificeerde ingrediënten. De chocolade bestaat uit de natuurlijke samenstelling van een cacaoboon met rietsuiker. De 100% chocolade bestaat helemaal enkel en alleen uit de natuurlijke samenstelling van een cacaoboon, omdat hier helemaal geen suiker aan is toegevoegd!

 

Cacaoboer die cacaovruchten opensnijdt

 

Direct vanaf de bron

De chocoladeproducten die je bij Ecuador’s Fine Taste vindt, komen direct vanaf de bron. Dat betekent een korte keten tussen de producent en Ecuador’s Fine Taste. Hoja Verde betaalt niet alleen een eerlijke en hoge prijs (meer dan Fair Trade) aan de cacaoboeren. Ze biedt ook werk aan de lokale bevolking onder zeer goede arbeidsomstandigheden. Op deze wijze blijft er een groot gedeelte van de verdienketen in eigen land en dat is goed voor de economie en levensstandaard van Ecuador. Waar voorheen de cacao werd geëxporteerd en de chocolade voornamelijk nog in Europa werd gemaakt, zorgde Hoja Verde ervoor dat zij als een van de eerste bedrijven in eigen land zelf chocolade gingen maken. Inmiddels worden naast grondstoffen en halffabricaten ook eindproducten geëxporteerd. Met de productie in eigen land groeit ook de kennis over chocolade.  

 

Cacaoboer die een cacaovrucht van de boom haalt

 

Andere voordelen

Bij Ecuador’s Fine Taste kun je terecht voor verschillende chocoladeproducten. Repen, couverture, chocolade koffieboontjes, chocolade quinoa pops. Alle chocolade is biologisch en koosjer gecertifieerd. Dat laatste geldt overigens niet voor de 50% donkere melkchocolade. In Ecuador is er namelijk nog geen biologisch gecertificeerde melk verkrijgbaar. Zoals gezegd, is Hoja Verde chocolade gemaakt van het cacaoras Arriba Nacional. Dat maakt dat de chocolade niet bitter of zuur is en het trekt ook niet je mond samen. De chocoladeproducten hebben een zoete, fruitige, nootachtige, romige smaak. (H)eerlijk toch?

 

Wil je meer weten over Fair Trade chocolade of heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier. Wij helpen je graag verder!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »