Blog | Ecuador's Fine Taste

Waarom het koken met avocado olie beter is voor je gezondheid

Waarom het koken met avocado olie beter is voor je gezondheid Steeds meer Nederlanders kennen de voordelen van bakken in olie in plaats van in boter. Olie bevat veel onverzadigde vetten, terwijl boter vooral bestaat uit verzadigde vetten. Het eten van verzadigd vet verhoogt het LDL-cholesterol van het bloed, waardoor je meer kans hebt op hart- en vaatziekten. Koken met olie is daarom over het algemeen een gezondere optie. Wat veel mensen echter niet weten, is dat het koken in avocado olie vaak nog gezonder is dan koken in olijfolie. De olie van deze bijzondere vrucht heeft tal van gezondheidsvoordelen!

Avocado goed bewaren; de 3 meest gemaakte fouten

Avocado goed bewaren; de 3 meest gemaakte fouten Als je een avocado koopt dan wil je die misschien niet dezelfde dag nog opeten. Dat betekent dat je hem goed moet bewaren. Maar dat kan best lastig zijn met avocado’s. Als je hem koopt, is hij misschien nog keihard, maar voor je het weet is de avocado te zacht of zelfs rot en kun je hem niet meer eten. De grote vraag voor veel mensen is hoe je zo’n avocado dan precies goed bewaart. Of eigenlijk, welke fouten ervoor zorgen dat hij sneller bederft dan je wilt. Dit zijn de 3 meest gemaakte fouten.

Avocado olie; dit kun je ermee doen

Avocado olie; dit kun je ermee doen Het is een relatief onbekend product in huis: avocado olie. Zonde, want het heeft veel gezonde eigenschappen waar je op verschillende manieren van kunt profiteren. Je kunt avocado olie gebruiken tijdens het koken, maar wist je dat avocado ook gezond voor de huid is? Niet alleen in de keuken kun je met avocado olie goed uit de voeten, ook op beautygebied is het een absolute must have. Wij zetten op een rijtje op welke manieren je avocado olie kunt gebruiken.

De 3 lekkerste Zuid-Amerikaanse recepten

De 3 lekkerste Zuid-Amerikaanse recepten Veel landen in Zuid-Amerika staan bekend om de ongerepte natuur, het mooie weer en de bijzondere cultuur. Het continent is een gewilde vakantiebestemming en menig Europeaan is wel eens in landen als Brazilië en Argentinië geweest. Ook onze Koningin komt er vandaan. Voor veel mensen is het niet haalbaar om daar naartoe te gaan, omdat zo'n reis flink wat geld kost. Toch is het mogelijk om een stukje Zuid-Amerika naar Nederland te brengen. Hoe? Door het eten. Er zijn veel lekkere Zuid-Amerikaanse recepten te vinden. Wij delen drie recepten met je die je in een handomdraai op tafel hebt staan.

5 tips voor het goed bewaren van een avocado

5 tips voor het goed bewaren van een avocado Avocado’s, wij zijn er dol op! En jij waarschijnlijk ook, want avocado is gezond en ook nog eens hartstikke lekker. Iedereen die het regelmatig gebruikt, weet dat het nog best lastig kan zijn om deze delicate vrucht goed te bewaren. In dit artikel geven wij je 5 tips om onrijpe, rijpe, hele en gesneden avocado’s zo lang mogelijk goed te houden.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »