Waarom is een avocado goed voor de gezondheid?

Waarom is een avocado goed voor de gezondheid?

Avocado’s zijn niet meer weg te denken uit ons eetpatroon. Er zijn veel verschillende recepten te vinden op internet. Het voordeel van een avocado is dat de smaak vrij neutraal is. Je kunt ze dus eenvoudig verwerken in een smoothie voor het ontbijt, in een lekker salade tijdens de lunch en als extra gerecht bij het diner. Naast het feit dat de avocado veelzijdig is, is die ook nog eens gezond. Veel foodies zweren dan ook bij één avocado per dag. Maar wat maakt die avocado nou zo gezond?

Avocado vol goede vetten

Een avocado is een vette vrucht. Maar het goede nieuws is dat het voornamelijk enkelvoudig onverzadigde vetten zijn die in de vrucht zitten. En juist die vetten zijn goed voor je gezondheid omdat die een positieve invloed hebben op je cholesterol. Ze helpen je om je cholesterol in balans te houden en hebben een gunstige invloed bij het voorkomen van diabetes. Voeding die minder verzadigde (vaste) vetten en meer onverzadigde (zachte of vloeibare) vetten bevat, is dan ook goed voor hart- en bloedvaten. 

 

Wil je afvallen? Eet avocado!

Hoewel een avocado veel vetten bevat kan het eten van avocado toch helpen om een gezond gewicht te bereiken en te behouden. Naast veel vetten heeft een avocado een heel hoog vezelgehalte (14 gram per stuk!). Dit zorgt ervoor dat je je lang verzadigd voelt en dus minder behoefte hebt aan tussendoortjes. Uit diverse studies blijkt ook dat een avocado zorgt voor een smallere taille.

 

Avocado houdt bloeddruk onder controle

Een hoge bloeddruk ontstaat onder meer doordat mensen te veel zout eten. Niet omdat ze zelf zo veel zout toevoegen. Maar veel voorverpakte soepen, groenten, sauzen, bouillons en zelfs kant-en-klare sapjes bevatten (te veel) zout. Deze toevoeging aan ons voedingspatroon is één van de hoofdoorzaken van een te hoge bloeddruk. Natrium (zout) zorgt ervoor dat je vocht vast houdt. Wanneer er sprake is van te veel vocht in je lichaam, dan is er ook een verhoogde bloeddruk, omdat er dan relatief meer vloeistof door de aderen stroomt. Dat vocht moet je kwijt. Uit onderzoek is gebleken dat kalium een belangrijk mineraal is voor het verlagen van de bloeddruk. Kalium bevordert namelijk de afscheiding van vocht. De nieren scheiden het overtollige vocht dan uit van het lichaam waarna het in je blaas komt. En daarmee wordt de bloeddruk op peil gehouden. Avocado heeft een hoog kaliumgehalte en draagt daarmee bij aan een gezonde bloeddruk.

 

Maak er eens een maskertje van

Natuurlijk zijn avocado’s heerlijk om te eten. Ook de avocado olie is een goede toevoeging bij je maaltijd. Maar avocado kan aan je schoonheid bijdragen op meerdere manieren. Smeer eens een avocado op je gezicht in plaats van op je brood. Maak je eigen maskertje. Hoe?

  • Snij de avocado door midden en verwijder de pit
  • Hol de avocado uit en doe het vruchtvlees in een kom
  • Per persoon gebruik je een halve avocado (Handig als je eens wat overhebt?)
  • Prak de avocado en meng met een beetje citroensap en (avocado) olie om het wat smeuïg te maken
  • Ontspan even en laat het masker 10 minuten intrekken
  • Was het daarna af met lauw-warm water. Je huid is fris en zacht

Avocado’s toevoegen aan je eetpatroon is dus absoluut een goed idee! Gelukkig zijn er inmiddels ook een aantal producten met avocado op de markt die deze gezondheidsvoordelen hebben. Op een eerlijke manier geproduceerd in Ecuador. Met oog voor plaatselijke werkgelegenheid en duurzame landbouw. Wil je meer weten? Neem contact met ons op en we helpen je graag!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »