Academy of Chocolate Awards voor Hoja Verde

Academy of Chocolate Awards voor Hoja Verde

Hoja Verde chocolade uit Ecuador wint 6 awards bij de Acadamy of Chocolate Awards 2018 in Londen. Dit jaar waren er maar liefst 1200 inzendingen!

6 Academy of Chocolate Awards voor Hoja Verde uit Ecuador

Ook dit jaar, 2018, wint Hoja Verde chocolade uit Ecuador Academy of Chocolate Awards in Londen. Hoja Verde wint er maar liefst zes!

 

Record aantal deelnemers Academy of Chocolate Awards 

Dit jaar was er een record aan aantal deelnemers. Maar liefst 1200 inzendingen. 12 Keer zoveel als in 2005 toen de Academy of Chocolate Awards voor de eerste keer werd gehouden. De ingezonden chocolade is afkomstig uit meer dan 45 landen, waar de chocolade geproduceerd wordt. Er is een aanzienlijke toename van chocolade die door kleinere producenten gemaakt wordt. Dit komt door een groeiend bewustzijn over de oorsprong, het ambacht en de duurzaamheid van échte chocolade. De awards zijn bedoeld om de consument  bekend te laten worden met goede kwaliteit chocolade, die heerlijk smaakt. De consument wordt zo bekend met producenten en hun verhaal achter de chocoladeproducten van over heel de wereld. Er werden inzendingen ontvangen van zowel traditionele chocoladeproducenten in UK, Europa, Canada en de VS alsmede ook nieuwere producenten uit landen als Colombia, Kroatië en Korea.

 

Toonaangevende chocolade-experts jureren chocolade van over heel de wereld

Toonaangevende chocolatiers uit de hele industrie, waaronder Luke Frost van Valrhona en Keith Hurdman van Felchlin, kwamen samen om de chocolades te beoordelen. Zij werden vergezeld door Andrew Baker van The Telegraph, Charles Metcalfe MW en Spencer Hyman van Cocoa Runners, evenals enkele van de prominentste chocoladebloggers en voedselschrijvers in het Verenigd Koninkrijk.

De keuring duurden 15 dagen in de Westminster Kingsway College in Londen. Er zijn verschillende categorieën, waaronder Bean to Bar, Tree to Bar, melkchocolade repen, witte chocolade repen, pure chocolade repen, chocolade repen met een smaakje, chocolade met een vulling, chocolade spreads en verpakking.

Nieuwsgierig welke chocoladeproducenten een gouden, zilveren of bronzen award hebben gewonnen? Hier de voledige lijst: Resultaten Academy of Chocolate Awards Londen 2018 . De winnaars van de beroemde Golden Bean en andere speciale Academy of Chocolate 2018 Awards worden tijdens een schitterende ceremonie in Claridge's in juli bekendgemaakt.

 

Gewonnen awards door Hoja Verde

Zilver voor:

  • Hoja Verde 66% + sinaasappel

Brons voor:

  • Hoja Verde 58% + quinoa
  • Hoja Verde 72% + citroenverbena
  • Hoja Verde 72% + goudbes
  • Hoja Verde 72% + banaan
  • Hoja Verde 70% Zamora + koffie + cacaonibs

 

Groei innovatieve chocolade uit nieuwe landen

De Chocolate of Academy Award wordt georganiseerd door Silvija Davidson en Marie-Pierre Moine van de Academy's Award committee.

Sara Jayne Stanes OBE, voorzitter van Academy of Chocolate, zei het volgende:
"We zijn blij dat we chocolades uit veel meer landen over de wereld hebben ontvangen dan ooit tevoren, inclusief innovatieve producenten uit het Verre en Midden-Oosten".
"De deelnemers van dit jaar hebben echt de lat hoger gelegd en we hebben enkele zeer wilde en innovatieve smaken gezien.
"De belangstelling van consumenten voor ambachtelijke chocolade is ongetwijfeld in opkomst en daardoor kwam dit jaar de meeste inzendingen van kleinschalige B2B-producenten".
"Het talent en de creativiteit van onze nieuwkomers en de consistente expertise van onze vaste klanten zorgden voor uitdagende en opwindende beoordelingen. We kijken er naar uit om de algemene winnaars in juli bekend te maken. "

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »