Deelname Origin Chocolate Event

Deelname Origin Chocolate Event

Hoja Verde chocolade uit Ecuador doet natuurlijk weer mee aan het Origin Chocolate Event.

Origin Chocolate Event

Ook dit jaar doen we meer mee met Hoja Verde chocolade uit Ecuador aan het Origin Chocolate Event. Dit is hét evenement voor de échte chocoladeliefhebber! Het wordt dit jaar voor de 6e keer gehouden. Het Origin Chocolate Event vindt plaats in zeven zalen van het historische Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Er is van alles op het gebied van chocolade en cacao te ervaren, te ontdekken, te proeven en te leren. Ook voor kinderen is het erg leuk en leerzaam, en natuurlijk erg lekker! Dit jaar is er veel aandacht voor kunst, eerlijke handel en duurzaamheid. Hieronder de vele verschillende activiteiten.

 • Chocolade markt
  Er zijn standhouders in de marmeren hal, die graag het verhaal achter hun chocolade willen vertellen en natuurlijk ook hun chocolade willen laten proeven. Waar komt de chocolade vandaan? Waar wordt de chocolade gemaakt? Wat maakt deze chocolade zo bijzonder? Wat zijn de smaakkenmerken? Wordt er een eerlijke prijs betaalt aan de cacaoboer? Dit is je kans om 's werelds beste chocolades te kunnen proeven en te kopen.
 • Chocolade proeverijen & pairings
  In de Maurits zaal kun je de beste chocolades van de wereld proeven. Ook kun je aan zogenaamde pairings deelnemen. Pairings zijn proeverijen van chocolade met andere producten, zoals bijvoorbeeld wijn, rum, bier, kaas, thee, koffie of honing. Je verwacht het niet, maar vaak zijn dat hele bijzondere smaakcombinaties, die elkaar versterken.
 • Duurzame & direct trade chocolade
  In de Emma zaal zullen er presentaties en discussies gehouden worden met specialisten op het gebied van duurzame en eerlijke cacao. Hierbij wordt de gehele cacaoketen betrokken.
 • Wedstrijd voor beste chocoladedrank
  Iedere bezoeker van het Origin Chocolate Event kan meedoen aan de chocoladedrank wedstrijd. Simpel door te zeggen welke chocoladedrank hij/zij het lekkerst vindt. En kan hier ook nog een prijs mee winnen. Dus wat let je, welke chocoladedrank is volgens jou de lekkerste van Nederland?
 • Chocolade workshops
  VIa diverse workshops kun je chocolade leren proeven, maar ook maken. Tevens worden er in de Bestuurszaal verschillende leuke en leerzame chocolade activiteiten voor kinderen georganiseerd.
 • Chocolade Awards
  De organisatie van de International Chocolate Awards houdt een presentatie met de Europese Award winnende chocolade producten. Tevens vindt er een bescheiden ceremonie plaats voor de winnaars van deze Awards.
 • Cacao Ceremonie
  Er vindt een cacao ceremonie plaats: Cacao, of Theobroma: ‘food of the gods’. Nieuwsgierig? Kom en beleef het!
 • Kunst, muziek & chocolade
  Gebruik je vijf zintuigen om chocolade te ervaren! Luister bijvoorbeeld naar pianomuziek, terwijl een heerlijke chocolade op je tong smelt. Kijk hoe je kunt schilderen met chocolade! En verder is er theater, controversiële kunst, videos en gastronomie met chocolade.
 • Exposities
  Er zijn verschillende exposities te bewonderen met betrekking tot chocolade. Zoals bijvoorbeeld over de slavernij, over cacao en over chocolade.

Voor meer info zie: Origin Chocolate Event

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »