Ecuador Origin Chocolate Tasting

  • Geplaatst op
  • Door Jolanda Groot
  • Geplaatst in cacaomuseum
  • 0
Ecuador Origin Chocolate Tasting

In het cacaomuseum te Amsterdam wordt vrijdag 8 december 2017 een proeverij gehouden met chocolades uit Ecuador. Een mooie gelegenheid om met verschillende chocolades uit Ecuador kennis te maken.

Proeverij met Ecuador chocolade in het cacaomuseum

Vrijdag 8 december wordt er in het cacaomuseum aan de Czaar Peterstraat 175 in Amsterdam een proeverij gehouden met verschillende origine Ecuador chocolades. Ecuador kent een specifiek cacaoras, Arriba Nacional genoemd, dat vrijwel alleen in eigen land groeit. Dit cacaoras staat wereldwijd bekend om zijn hoge kwaliteit met vele fijne aroma’s. Ecuador kent zo’n 12 gebieden waar cacao groeit. Net zoals bij wijn, geeft elk gebied zijn specifieke smaakkenmerken aan de cacao. Tot ongeveer het jaar 2004 exporteerde het land Ecuador voornamelijk de rauwe cacaobonen. Pas rond het jaar 2004 begonnen Ecuadorianen zelf chocolade te maken. Inmiddels zijn er heel veel Ecuadoriaanse chocolade merken op de markt. Deze avond zullen de merken Hoja Verde, Pacari, Original Beans, Pumpstreet en Kuna geproefd kunnen worden. Uiteraard neemt Ecuador's Fine Taste ook de 6 nieuwe smaken van Hoja Verde mee! Naast het proeven is er ook volop gelegenheid om vragen te stellen over deze chocolades en kun je met andere chocoladeliefhebbers je liefde voor chocolade delen. Iedereen is van harte welkom! En het is een mooie gelegenheid om het cacaomuseum te bewonderen. Het cacaomuseum is niet groot, maar zeker de moeite waard om een keer gezien te hebben. Graag tot vrijdag 8 december! Hieronder informatie over deze tasting: 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden