Ecuador producten in ZTRDG-box

Ecuador producten in ZTRDG-box

Hoja Verde chocolade en MIRA avocado olie in de ZTRDG-box met recepten die samengesteld zijn door chefkok Jonathan Karpathios.

We zijn ontzettend blij, dat zowel MIRA avocado olie als Hoja Verde chocolade uit Ecuador in de ZTRDG-box van december 2016 vertegenwoordigd zijn. Met dank aan Jonathan Karpathios, eigenaar van restaurant Vork & Mes in Hoofddorp, die onze producten uit Ecuador in zijn gerechten verwerkt. In deze box zitten ook recepten, o.a.1 recept met MIRA avocado olie en 1 recept met Hoja Verde chocolade, gecreëerd door Jonathan. Voor meer info over deze box zie: https://ztrdg.nl/smaakcollectie

 

Recept ravioli met MIRA 100% Hass, ongefilterde avocado olie en oude kaas
(zie ook: https://ztrdg.nl/bieten-ravioli)

 

Recept lavacake met Hoja Verde 72% chocolade (zie ook: https://ztrdg.nl/lava-cake)

 

Uiteraard staan deze recepten ook op onze site bij: "Recepten MIRA avocado olie' en 'Recepten Hoja Verde chocolade'.

 

SmaakMaker van december
Gefascineerd door de bodem laat onze SmaakMaker van december zich leiden door het ritme van de natuur. De oogst bepaalt zijn menu. Altijd op zoek naar de bron, de mensen achter zijn producten, zodat hij begrijpt hoe dit product tot stand is gekomen. Maak kennis met Jonathan Karpathios en zijn missie: Echt Eten. In zijn restaurant Vork & Mes bepaalt de natuur het menu. Hij kweekt zijn eigen onbespoten groenten, weet wat de dieren op het menu te eten krijgen en hoe de wijnen die hij serveert geproduceerd worden. Want alleen op die manier kun je écht eten. Samen met Jon (ja, we mogen Jon zeggen) vulden we een box vol échte producten. Stuk voor stuk van Jon’s favoriete makers en bomvol smaak. Met smakelijke recepten, om van te genieten tijdens de feestdagen of gewoon wanneer jij wilt.

 

Jonathan Karpathios

 

SmaakMaker Jonathan Karpathios
Karpathios is opgeleid door ’s werelds beste koks en werkte in toprestaurants. Hij is een van de meest vooruitstrevende chef-koks van Nederland en zegde sterrenrestaurants vaarwel om op zoek te gaan naar ‘echt eten’.
Jonathan opende eind 2007 zijn restaurant, dit viel samen met de geboorte van zijn zoon. Met het worden van vader stelde hij zichzelf essentiële vragen, die hem leiden tot de vraag: Hoe laat ik de wereld achter voor mijn kinderen? Hoe neem IK daarin mijn verantwoordelijkheid. Het antwoord daarop was eenvoudiger dan de uitvoering….
Hij kreeg niet langer voldoening meer uit het koken van ingrediënten waar hij herkomst niet van kende en besloot op zoek te gaan naar de bron, de mensen achter zijn producten zodat hij begrijpt hoe dit product tot stand is gekomen. Jonathan wilde werken met producten van dichtbij die zoveel mogelijk zonder kunstmatige ingrepen of toevoegingen tot stand kwamen. Zo ontwikkelde hij zich in zijn zoektocht naar Echt Eten. Het vinden van verschillende onbespoten groenten en kruiden bleek lastig, de oplossing daarvoor was zelf in eigen beheer te gaan telen. Hij vond een oude vervallen kas en met behulp van vrienden en vrijwilligers ontstond er een oase van groen vol onbespoten gewassen.

Naast het runnen van Vork & Mes schreef twee succesvolle kookboeken over zijn zoektocht naar Echt Eten, en een derde versie is in de maak. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »