Vragen? Bel: +31 (0)6 135 763 01 KENNINGSMAKINGS ACTIES

Lavacake met Hoja Verde 72% pure chocolade

Lavacake met Hoja Verde 72% pure chocolade

Een heerlijke lavacake met 72% pure chocolade. Gemaakt met Hoja Verde hoge kwaliteit chocolade uit Ecuador, en dat proef je!

Bereidingstijd: 30 minuten

 

Aantal personen: 5

 

Ingrediënten:

  • 150 gram pure chocolade 80%
  • 150 gram roomboter
  • 3 eidooiers
  • 3 hele eieren
  • 75 gram suiker
  • 30 gram bloem
  • boter, om in te vetten

Extra nodig:

  • vormpjes met een inhoud van ca. 175 ml

Receptbereiding in stappen:

  • Verwarm de oven voor op 170 °Celsius en vet de vormpjes goed in met boter
  • Smelt de chocolade au bain-marie. Laat de chocola rustig smelten (niet te veel roeren). Voeg hier de boter aan toe. Laat ook de boter rustig smelten en roer af en toe zodat de boter en de chocola een egale massa vormen.
  • Klop de eidooiers, eieren en suiker door elkaar met een garde tot een schuimig geheel. Roer het chocolademengsel door het eimengsel en spatel de bloem erdoor.
  • Verdeel het beslag over de bakjes tot ongeveer 1 cm onder de rand.
  • Bak de cakejes in ca. 12 minuten in de oven gaar. Let op! Dit kan per oven verschillen, dus houd ze goed in de gaten. Keer de bakjes om op kleine bordjes. Bestrooi met poedersuiker en chocolade krullen. Als je de cakejes opensnijdt hoort de chocola er uit te vloeien.

We smelten de chocolade. En we bakken de cake net lang genoeg om hem er weer uit te laten lopen. Lavacake zoals lavacake bedoeld is. Aanvallen…!

Dit is een recept uit de ZTRDG-box van december 2016, samengesteld door Jonathan Karpathios in samenwerking met het team van ZTRDG

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden