Bloemkool couscous met avocado olie

Bloemkool couscous met avocado olie

Bloemkool couscous met avocado olie is een super gezonde combi. Beiden bevatten ontzettend veel verschillende gezonde voedingsstoffen. Door de avocado olie kan je lichaam meer carotenoïden uit de bloemkool opnemen!

Bloemkool zit vol met vele gezonde voedingsstoffen

Bloemkool leent zich uitstekend om er couscous van te maken. Zo maak je een glutenvrije couscous en krijg je tevens heel veel gezonde voedingsstoffen binnen. Want bloemkool bevat ontzettend veel verschillende soorten vitamines, mineralen en andere gezonde stoffen. Zo is bloemkool ontzettend rijk aan vitamine C en bevat het relatief veel vitamine K, B6 en B11. Tevens bevat het de mineralen magnesium, fosfor, molybdeen, kalium en mangaan. Het heeft een hoge hoeveelheid calcium, dat zich vooral in de groene bladeren bevindt, die je overigens ook kunt eten! Het is rijk aan antioxidanten zoals carotenoïden en flavonoïden. Het is koolhydraatarm en bevat veel vezels. Kortom een super groente! En in combinatie met eerste koude persing avocado olie worden ook nog de carotenoïden uit de bloemkool beter door je lichaam opgenomen. Daarbij bevat avocado olie ook vele gezonde voedingsstoffen en goede vetten. Het maakt de bloemkool couscous dus extra gezond. Bron over de gezonde aspecten van bloemkool en meer informatie daarover zie: De geneeskracht van bloemkool.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 bloemkool, middelmaat
  • 4 stelen lente ui
  • ongeveer 5 middelgrote trostomaten
  • handje vol groene olijven
  • handvol vers gesneden koriander
  • iets minder dan een handvol vers gesneden platte peterselie
  • kleine theelepel kurkuma
  • kleine theelepel komijn
  • kleine theelepel kaneel
  • 1 klein stukje heel fijn gesneden gember
  • versgemalen peper en zout naar eigen smaak
  • sap van 1/2 citroen
  • 3 eetlepels MIRA avocado olie (Original, 100% Hass of Citrus Joy)

 

Bereiding:

  • Doe in een schaal de avocado olie, citroensap, kurkuma, komijn, kaneel, gember, zout en peper. Meng dit door elkaar tot een mooi egaal mengsel.
  • Snijd de olijven in plakjes, snijd de tomaten in kleine stukjes, snijd de lente ui in dunne ringetjes en doe dat bij de dressing.
  • Doe er vervolgens de fijn gesneden koriander en fijn gesneden platte peterselie bij.
  • Snij de bloemkool in bloemkoolroosjes en doe deze in de blender net zo lang totdat de bloemkool net zo fijn als couscous is.
  • Als laatste doe je de fijn gemalen bloemkool in de kom met dressing en meng je het geheel goed door elkaar.

 Bloemkool couscous met avocado olie

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden