Gegrillde aubergine met tomaat, mozzarella en MIRA avocado olie
- Geplaatst op
- Door Jolanda Groot
- Geplaatst in aubergine recepten, aubergine tomaat mozzarella, gegrillde aubergine, gegrillde aubergine met avocado olie
- 0

MIRA Avocado olie kun je zowel koud als warm gebruiken. Ideaal voor dit recept met gegrillde aubergines.
Ingrediënten:
- 1/4 kop MIRA avocado olie:100% Hass, Original of Garlic & Spices
- 2 gehakte knoflooktenen
- 2 aubergine’s, in dunne plakken gesneden en gegrild
- 2 rijpe tomaten, in plakken gesneden en gegrild
- 1 mozzarella kaas
- basilicum bladeren
Dressing:
- 4 eetlepels gedroogde tomaten
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 2 eetlepels mayonaise
- 4 eetlepels avocado olie
- zout en peper naar smaak
Bereiding:
- doe de gedroogde tomaten met de wijnazijn, de mayonaise, de avocado olie, het zout en de peper in een blender en zet het even apart
- wrijf de dunne aubergine plakken in met avocado olie om ze vervolgens te grillen in een grilpan aan beide kanten
- gril de tomatenplakken 1 minuut per kant
- maak een bord of schaal op met dakpansgewijs gelegde plakken aubergine, tomaten en mozarella kaas, het leukst is het als je het om en om doet
- besprenkel het met de zelfgemaakte dressing
- eet smakelijk!
Reacties
Wees de eerste om te reageren...