Pesto met MIRA avocado olie
- Geplaatst op
- Door Jolanda Groot
- Geplaatst in pesto met avocado olie, recepten met avocado olie, recepten met pesto, zelf pesto maken
- 0

Maak eens een pesto met MIRA avocado olie en je zult merken hoe romig de pesto wordt, zie hier het recept.
Ingrediënten:
- 25 gram verse basilicum, dit is vrijwel een plantje
- 1 teentje knoflook
- ¼ kopje MIRA 100% Hass of Original avocado olie
- 25 gram pijnboompitjes of amandelen of walnoten
- een snufje zout, eventueel wat peper
Bereidingswijze:
- Doe de gewassen balilicum, knoflook, pijnboompitjes (of amandelen of walnoten) in een keukenmachine of blender en vermaal het tot een pasta
- Voeg dan beetje bij beetje de avocado olie toe, totdat je een homogeen mengsel hebt
- Bewaartip: Doe de pesto met een laagje avocado olie in een afsluitbaar bakje in de koelkast, dan is het enkele dagen tot 1 week houdbaar.
- Wil je de pesto langer bewaren, doe het dan in een schoon weckpotje met bovenop een dun laagje avocado olie. Zo blijft de pesto 2 maanden houdbaar. Na openen kun je de pesto het beste binnen 1 week opmaken. Je kunt de pesto ook invriezen.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...