Polenta citroencake met MIRA avocado olie

Polenta citroencake met MIRA avocado olie

Maak eens een polenta citroencake met MIRA avocado olie. Vol van smaak met gezonde vetten. Zie hier het recept.

Vorm van 1 liter inhoud 

 

Ingrediënten:

  • 225 ml MIRA 100% Hass avocado olie
  • 200 gram suiker
  • 6 eieren (M)
  • rasp en sap (apart) van 2 onbespoten citroenen
  • 225 gram amandelmeel
  • 190 gram kort kokende polenta
  • 1½ theelepel bakpoeder
  • ½ bus poedersuiker
  • diverse soorten eetbare bloemen, bijv. Lavendel, Madeliefjes, Viooltjes

 

Bereiding:

  • verwarm de oven voor op 160o Celsius
  • meng de avocado olie met 150 g van de suiker tot een romige massa
  • voeg een voor een de eieren toe en roer er alle citroenrasp en een lepel van het citroensap door
  • mix dit alles goed
  • meng het amandelmeel, de polenta en het bakpoeder door elkaar
  • klop het bij het suikermengsel
  • als het goed is, heeft het beslag dezelfde dikte als ‘normaal’ cakebeslag
  • giet het in een ingevette tulbandvorm
  • bak de cake in het midden van de oven in 40-45 minuten gaar (test met een satéprikker of de cake gaar is)
  • laat de cake afkoelen in de vorm
  • maak intussen de suikerstroop; verwarm 75 ml citroensap en los hierin de rest van de suiker (50 g) op<?li>
  • keer de cake op een bord en prik met de satéprikker gaatjes in de bovenkant van de afgekoelde cake
  • giet de suikerstroop eroverheen
  • laat het nog even goed intrekken
  • maak een dik glazuur van de poedersuiker en een deel van het overgebleven citroensap
  • bestrijk hiermee de bovenkant van de cake en versier met de bloemen

Dit is een recept van Gees van Asperen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden