Vragen? Bel: +31 (0)6 135 763 01 KENNINGSMAKINGS ACTIES

Ravioli met MIRA avocado olie

Ravioli met MIRA avocado olie

Maak eens ravioli met biet en MIRA avocado olie, lees hier het recept.

Ingrediënten:


Voor de vulling:

  • 1 rode biet
  • 3 el avocado olie: 100% Hass of Original
  • 75 g oude kaas
  • 50 g geitenkaas
  • 4 takjes basilicum
  • 2 takjes tijm

Voor de pasta:

  • 50 g durum tarwebloem
  • 50 g tarwebloem
  • ½ tl zout
  • 1 groot ei
  • ½ tl extra vergine olijfolie

Garnering:

  • 2 el avocado olie
  • 25 g oude kaas
  • 2 takjes basilicum

extra benodigdheden:

  • Pastamachine
  • Raviolisteker

Receptbereiding in stappen:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Leg de biet op een stukje aluminiumfolie en schenk er één eetlepel avocado olie over. Pak de biet in en rooster één uur in de oven.
  • Verwijder het vel van de biet en pureer de biet met een staafmixer. Doe de puree in een zeef en druk het meeste vocht eruit.
  • Rasp de oude kaas en roer samen met één eetlepel bietenpuree door de geitenkaas.
  • Snij de basilicum fijn en roer samen met de tijmblaadjes door het mengsel. Breng de vulling op smaak met zout en peper.
  • Meng de bloem samen met het zout. Vorm een ring van de bloem. Breek het ei in de ring en meng beetje bij beetje door de bloem. Voeg de olie toe.
  • Verdeel het mengsel in tweeën. Voeg aan één mengsel één eetlepel bietenvocht toe.
  • Kneed beide mengsels in circa 6 minuten tot een glad deeg (voeg extra bloem toe als het deeg te nat is), vorm een bal en vouw in plasticfolie. Laat beide deegballen 15 minuten rusten.
  • Verdeel de deegballen in twee porties en druk een beetje plat.
  • Doe het deeg in de machine. Begin op de dikste stand en zet de machine steeds dunner tot je twee flinterdunne pastavellen hebt.
  • Bestrooi je werkblad weer met bloem en leg hier een pastavel op. Leg met een theelepel steeds een hoopje van de vulling op het vel. Ga door tot de vulling op is.
  • Leg er een ander vel op en druk met je vingers voorzichtig om de vellen heen om de lucht eruit te drukken. Steek de ravioli uit.
  • Breng een grote pan met water aan de kook. Kook de ravioli in circa 3 minuten al dente.
  • Verdeel de ravioli over de borden en besprenkel met wat avocado olie.
  • Rasp de oude kaas en strooi over het gerecht. Garneer met de basilicum.

Dit is een recept uit de ZTRDG-box van december 2016, samengesteld door Jonathan Karpathios in samenwerking met het team van ZTRDG.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden