MIRA

Home / Merken / MIRA

Filter op:
Filter op:

MIRA avocado olie

Het ontstaan van MIRA avocado olie
In 1999 begon Mauricio Dávalos, voormalig minister van landbouw in Ecuador, met het telen van avocado's in het noorden van Ecuador. Door zijn vele kennis en ervaring wist hij van de MIRA vallei een waar paradijs te maken met als resultaat overheerlijke avocado's met heel veel smaak. Er wordt duurzaam geteeld en er worden geen pesticiden gebruikt. Na verloop van tijd is zijn dochter María Clara in het bedrijf erbij gekomen.

Eigen avocado olie fabriek 
Sinds 2008 vindt er avocado olie productie in eigen fabriek in het noorden van Ecuador. Dit gebeurt via eerste koude persing zonder het gebruik van chemische middelen of hoge temperaturen.

Waarom MIRA avocado olie anders is dan de meeste andere avocado oliën
- Door het bijzondere klimaat in Ecuador en de ligging op de evenaar op hoogte kunnen er elke dag avocado's geplukt worden. In vele andere avocado olie producerende landen is er enkel oogst gedurende een bepaald seizoen.
- MIRA avocado's hebben een intensere smaak doordat ze water krijgen uit 7 natuurlijke bronnen, doordat ze groeien in vulkaangrond en door de ligging op de evenaar op hoogte. Door dit laatste koelt het 's nachts enorm af, waardoor de vruchten langzamer maar intenser groeien.
- MIRA avocado olie bevat veel natuurlijke anti-oxidanten, waardoor de olie een groene kleur heeft en de houdbaarheid lang is.

Toepassing MIRA avocado olie
MIRA avocado olie kun je gebruiken in gerechten (zowel koud als warm) en ook toepassen als olie voor huid en haar. De olie is immers 100% natuurlijk, zonder enige kunstmatige toevoeging. De olie is gezond voor zowel lichaam als huid.

Voor meer uitgebreide info, zie: "Het verhaal achter onze merken".

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »