Fairtrade chocolade - Eerlijk en biologisch uit Ecuador

Home / Hoja Verde chocolade

Filter op:
Filter op:

Hoja Verde chocolade uit Ecuador

Productie in eigen fabriek in Ecuador
Hoja Verde chocolade is biologisch en eerlijk. Het wordt gemaakt in eigen fabriek in Ecuador van het cacaoras Arriba Nacional, een cacaoras die in Ecuador groeit. Chocoladekenners weten dat dit een van de beste cacao van de wereld is.

Meer dan fairtrade chocolade
Ten eerste betaalt Hoja Verde een eerlijke, hoge prijs aan de cacaoboeren, meer dan fairtrade.
Ten tweede biedt Hoja Verde werk aan de locale bevolking onder zeer goede arbeidsomstandigheden. Zo blijft er een groot gedeelte van de verdienketen in land van herkomst en zorgt dat voor economische groei in Ecuador.
NB Veel chocolade wordt in Europa gemaakt en tot ± 2004 werd er vrijwel geen chocolade in Ecuador gemaakt, werd alleen de grondstof cacao geëxporteerd. Hoja Verde was een van de eerste bedrijven die in eigen land chocolade ging maken.
Ten derde groeit de kennis over chocolade in Ecuador als de productie in eigen land plaatsvindt.
Ten vierde is er in Ecuador géén kinderarbeid.

Certificaten
Deze eerlijke chocolade is biologisch en Kosher gecertificeerd, behalve de 50% donkere melkchocolade. Dit komt doordat er in Ecuador nog geen biologische melk verkrijgbaar is en melkproducten niet Kosher zijn.

Verschillende Hoja Verde chocolade producten
Hoja Verde maakt repen in verschillende percentages pure chocolade, zowel zonder als met toevoeging van bijvoorbeeld quinoa of smaken. Ze hebben een donkere melkchocolade in het assortiment en er zijn 2 specialties zoals koffieboontjes en gepofte quinoaballetjes met een laagje chocolade. In het najaar van 2017 komen er nieuwe smaken repen op de markt.