Chocoladeprofiel
Herkomst: Provincie Esmeraldas, in het noorden van Ecuador
Cacaoras: Arriba Nacional
Cacaogehalte: 50%
Kleur: Bruin. Voor melkchocolade vrij donker.
Geur: Heel aromatisch. Volle geur, ook zacht in zijn cacao tonen met kenmerken van zuivel, aardse ondertoon en nuances van amandel, spijs en nougat.
Smaak: Uitstekende basiscouverture die goed gebalanceerd is. Romig in de aanzet. Daarna zachte zuiveltonen waarbij de cacao toon goed blijft staan met aangename lichte bitters en een lange nasmaak.
Structuur: Zachte chocolade welke meteen aangenaam licht vettig aanvoelt in de mond en mooi gelijkmatig smelt met een goed tempo. Zeer fijnkorrelig waardoor deze chocolade een hele zachte structuur heeft mede door de melk en het lage cacao gehalte.
Combinatie: Bij Lungo koffie, gesuikerd fruit, kruidenlikeuren, fruitige rode wijn met niet te veel tannine, nougat.
Ingrediënten: Cacaomassa, rietsuiker, cacaoboter, volle melkpoeder,magere melkpoeder, GMO-vrije sojalecithine
Allergeeninformatie: Bevat melkpoeder en GMO-vrije sojalecithine, kan sporen van pinda’s, noten en tarwe bevatten
Nettogewicht: 1 kilo
Houdbaarheid: 2 jaar in verpakking
Awards: Zilveren Academy of Chocolate award 2017 in Londen, award in 2014 voor beste melkchocolade in Ecuador