MIRA avocado olie

Home / MIRA avocado olie

MIRA avocado olie

Uyama Farms

In het noorden van Ecuador bevindt zich het familiebedrijf, Uyama Farms, wat zich vanaf 1999 wijdt aan de productie van avocado afgeleide producten, waaronder MIRA avocado olie.

Uyama Farms is vernoemd naar het gebied waar de avocadoplantage gelegen is. Uyama betekent: Echo van de bergen.

De voornaamste focus is het creëren van producten die zowel uniek als gezond zijn, samen met de bevordering van plaatselijke werkgelegenheid, de ontwikkeling van duurzame landbouw, het herstel van het land en het tegengaan van erosie door het aanplanten van bossen met avocado bomen. Uyama farms is eigenaar van een avocadoplantage van 180 ha. Uyama is lid van de avocadotelers vereniging in Ecuador, gericht op het ontwikkelen van een nieuwe bron van inkomsten voor de Ecuadoriaanse economie op lange termijn.
Avocadoplantage Uyama Farms MIRA Naturals Ecuador

Foto: Avocadoplantage Uyamafarms in de MIRA vallei

MIRA Naturals

Mauricio Dávalos is de oprichter van diverse agrarische activiteiten in Ecuador. Hij bekleedde diverse ministerposten in de regering van Ecuador, zo was hij o.a. minister van landbouw. Ook was hij de president van de centrale bank van Ecuador.

In 1982 startte hij de eerste rozenkwekerij in Ecuador om rozen te gaan kweken voor de export. Vervolgens begon hij in 1992 met het telen van druiven voor de productie van wijn en in 1999 met het kweken van avocado’s. Vanaf 2008 wordt er in de eigen fabriek avocado olie geproduceerd.

Samen met zijn dochter María Clara wordt het bedrijf MIRA Naturals verder ontwikkeld.
Mauricio Kaya Dávalos MIRA Naturals Ecuador

Foto: Mauricio en María-Clara Dávalos

MIRA vallei

Als je nu om je heen kijkt in de MIRA vallei, wordt je overdonderd door de schoonheid en de rust van deze groene oase. Hiervan was nog geen sprake, toen Mauricio een stuk van de vallei kocht, begin jaren negentig. Het gebied bestond vrijwel uitsluitend uit geërodeerde vulkaangrond met hier en daar een verdwaalde agave. Echter door de ontdekking van 7 natuurlijke waterbronnen en de aanleg van een druppelirrigatiesysteem bleek er veel meer mogelijk. Hierbij wordt geen enkele pomp gebruikt, er wordt enkel gebruik gemaakt van de zwaardtekracht! Doordat er geen begaanbaar pad te vinden was, begon men met het aanleggen van ruim 40 kilometer aan landbouwwegen, slechts gemaakt met één tractor. Een heidens karwei.

Onderscheid MIRA avocado olie

MIRA avocado olie van Uyama farms uit het noorden van Ecuador (provincie Carchi) is anders dan avocado olie uit andere productielanden als bijvoorbeeld Chili of Israël.

Eigenschappen en gebruik MIRA avocado olie

MIRA avocado olie verleidt al je zintuigen!
MIRA avocado olie heeft niet alleen hoge voedingswaarden, maar is ook geweldig door zijn exotisch aroma, smaragdgroene kleur en fantastische textuur. Deze olie verleidt al je zintuigen!

Zie MIRA avocado olie niet als een vervanging van extra vergine olijfolie en andere oliën, maar als een nieuwe olie, als een nieuwe smaak die aan voeding geïntroduceerd kan worden. Het is een smaakversterker, het laat de smaak van gerechten goed uitkomen zonder het gerecht  en de overige ingrediënten te overheersen.

Hoge viscositeit (stroperigheid)
MIRA avocado olie heeft een hoge viscositeit, d.w.z. is stroperig, is dikker dan de meeste andere oliën en avocado oliën, hierdoor:

Hoge baktemperatuur
MIRA avocado olie kan verhit worden tot 223o Celsius, hierdoor:

Bewaartip voor MIRA avocado olie

Gebruik

 Avocado met druppel avocado olie

Foto: Avocado olie druppel uit de vrucht

Gezondheid MIRA avocado olie

MIRA extra vierge avocado olie (1e persing) is een 100% natuurlijke olie gemaakt van verse avocado’s, zonder kunstmatige toevoegingen, ongeraffineerd.

Voor elke 250 ml fles avocado olie zijn 12 avocado vruchten nodig.

MIRA avocado olie is rijk aan enkelvoudige onverzadigde vetzuren (Oliezuur, is een omega-9 vetzuur), vele vitamines, mineralen en anti-oxidanten:

Avocado olie heeft vele gezondheidsvoordelen, hieronder een opsomming van de belangrijkste:

Voor de gezondheidsvoordelen van avocado olie zie ook: de website van MIRA Naturals

De volgende sites zijn interessant om te bekijken:
9 bewezen voordelen van avocado olie
alles over vetten en essentiële vetzuren
de gezondste olie om in te bakken
olie: avocado tegen overgewicht en kanker
te veel omega-6 vetzuren - zeer ongezond

Profiteer van al deze gezondheidsvoordelen!
En dat kan heel eenvoudig: avocado olie is heel veelzijdig en gemakkelijk op te nemen in je voedingspatroon. Het kan koud worden toegevoegd aan salades of smoothies, maar is ook een gezonde en veilige olie om mee te koken, grillen of bakken, omdat de vetzuren op hoge temperaturen stabiel blijven.

Enkele toepassingen:

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »