Café Vélez is geboren uit een passie voor kwaliteitskoffie en werd opgericht door Nicolás José Vélez en Isabel Pallares in 2007. Café Vélez is gespecialiseerd in het branden en commercialiseren van fijne Ecuadoriaanse koffie’s uit verschillende regio’s van Ecuador en richt zich vooral op grote hoogte koffie. Tot najaar 2014 had Nicolás zijn eigen koffieplantage; Nicolás is dan ook een echte vakkenner.
Foto: Rijpe koffiebessen
De droom van José Nicolás Vélez en Isabel Pallares is om de kwaliteit van koffie in Ecuador te verbeteren met de garantie dat koffieboeren met meer zorg en kennis een hogere prijs voor hun koffie kunnen krijgen.
Café Vélez is een bekend merk in Ecuador met een zeer goede naam, die middelen genereert aan duizenden families, waardoor zij een beter bestaan hebben.
Café Vélez heeft een eigen fabriek naast de chocoladefabriek van Hoja Verde in de regio Cayambe, waar op een ambachtelijke manier de koffiebonen geroosterd worden.
Er wordt zeer nauwkeurig gewerkt, er zijn hoge normen bij het selecteren van de koffie en ook bij het roosteren van de koffiebonen.
Er vinden regelmatig professionele proeverijen plaats om de kwaliteit te waarborgen.
Alle koffie van Vélez wordt geproduceerd door associaties met ambachtelijke kleine producenten of door specifieke koffieboeren, die zelfstandig werken.
Café Vélez zorgt ervoor dat hun werkmethodes ideaal zijn voor de kwaliteit van de koffie én milieuvriendelijk zijn.
Café Vélez garandeert dat de producenten hun verdiende aandeel in de waardeketen krijgen.
Café Vélez heeft een eigen school voor koffie-opleidingen om de koffiecultuur in Ecuador te promoten.
Foto: Koffie cuppen tijdens een van de koffie-opleidingen
Café de Altura Ecuador
Café de Altura verwijst naar de hoogte waarop de koffie groeit én naar de hoge kwaliteit.
Kenmerken
Foto: Vélez single origin koffie uit Ecuador
Vélez biedt ook koffie’s waarvan de productie beperkt is en waarvan de kwaliteit een van de beste ter wereld is. Deze koffie’s zijn afkomstig van specifieke farms. Gezien hun zeldzaamheid en uitzonderlijke smaakkenmerken worden deze koffie’s verkocht als Limited Editions in een speciale presentatie, ideaal als geschenk of als een dagelijkse drank voor de veeleisende fijnproever.