Vega keramiek - Keramiek van kunstenaar Eduardo en Juan-Guillermo Vega uit Ecuador

Home / Vega Keramiek

Filter op:
Filter op:

Vega keramiek uit Ecuador

Eduardo Vega
Eduardo Vega, een beroemde kunstenaar en designer, werd in 1938 geboren in Cuenca. Hij studeerde 4 jaar aan de Real Academia de San Fernando in Spanje en vervolgde zijn studies in Londen en in Parijs aan de Bourges School of Fine Arts. 

Hij keerde terug naar Cuenca, waar hij de eerste kunstenaar werd van keramieke murals. Zijn eerste mural heeft hij gemaakt in het El Dorado hotel in Cuenca in 1969. Murals zijn wanddecoraties, die vaak een hele muur beslaan in grote publiekelijke gebouwen, gemaakt met kleine stukjes keramiek. Het zijn zeg maar een soort mozaïeken, gemaakt in schitterende kleuren.

Eenmaal terug in Cuenca begon Eduardo het bedrijf Artesa, een bedrijf wat keramiek maakte. Cuenca en omgeving is een gebied waar veel pottenbakkerijen tradities voorkomen. Artesa producten worden in heel Ecuador gevonden. Je kunt snel weten of het een echt Vega product betreft door te controleren of het bekende E Vega handtekening erin versleuteld is. 

Later begon hij zijn eigen gallerie naast zijn woonhuis in Turi met een schitterend uitzicht op Cuenca. Zijn keramiek laat een overvloed aan tropische sferen zien en liefde voor historische en mythische karakters gecombineerd met andere lokale details. Hij laat zich inspireren door de natuur en de locale bevolking van de omgeving waarin hij woont. Dit maakt zijn werk zo interessant. Zijn kunst bevat moderne stijlen met pre-Colombiaans keramiek, een genot voor het oog.

Veel van zijn stukken worden nu wereldwijd geëxporteerd en Eduardo is internationaal bekend geworden. Als je rond de stad Cuenca rijdt, zul je veel werken zien die door Eduardo zijn gecreëerd. Van grote muurschilderingen naar Totems. Zijn werken zijn ook te bewonderen in en rond de hoofdstad Quito en andere plaatsen over heel de wereld.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »